Min lilla solstråle

24 Apr

Som jag tidigare nämnt så har Siri varit en ganska reserverad tjej. Lite blyg, tillbakadragen och tyckt att det varit lite jobbigt med människor som inte är mamma och pappa. Äntligen har den fasen börjat vända och det är riktigt roligt! Hon har börjat öppna upp och folk får faktiskt komma fram och hälsa på henne och ibland är det hon som hälsar på dem. Det har man bara märkt idag när vi var iväg till öppna förskolan för föräldraträff. Siri har hälsat på bebisar, föräldrar och det gick till och med bra att mamma gick iväg en liten sväng och Lina passade henne under tiden.
Jag kan verkligen inte med ord beskriva hur roligt det är. Det är precis som en helt ny värld öppnar upp. Tidigare har man ibland bävat för att åka iväg och träffa andra människor i och med att Siri blivit ledsen och tyckt att det varit jobbigt, men nu är det fritt fram. Visst man kanske inte behöver dyka på henne det första man gör. Hon vill gärna ta första steget till en kontakt.
En annan sak som förändrats är hennes ”sätt” eller hur man ska uttrycka det. Vi har under 2 månader haft det lite tufft här hemma då Siri bara skrikit. Hon har inte varit ledsen eller arg, utan bara helt enkelt av någon förunderlig anledning skrikit och så kan hon ha hållt på från ottan tills det är dags att lägga sig . Till slut blir man lite hjärntvättad och knäpp i huvudet utav detta… speciellt när det har hållt på under så lång tid, men nu har hon slutat med det. Nu pratar hon istället. Skrattar, pratar och blåser bubblor med munnen så det skvätter om det. Även detta värmer en mors hjärta otroligt mycket. Det är riktigt mysigt! Så detta har ju gjort vårt besök på öppna förskolan extra roligt idag. Det har varit en väldigt avslappnad mamma kan vi väl påstå. Riktigt skönt!

Vi hamnade på Hulta öppna förskola den här gången istället för Kristineberg. Det var mysigt och personalen var jättetrevlig, men oj så trångt och litet det var! Det var mammor, pappor och barn högt och lågt. Man fick kryssa sig fram bland alla som satt på golvet och när vår ganska stora grupp drällde in där så kändes det som om vi inte riktigt fick plats. Vi knödde ihop oss i en soffa och efter en stund kom personalen och meddelade att det fanns ett fikabord ledigt om vi ville sitta och fika.
Vi kom överens om att nästa gång vi ska träffas så blir det Kristineberg igen. Mycket bättre utrymmen där, man behöver inte konkurrera med varandra om sittplatser och inte minst så får alla barnvagnarna plats. När vi kom dit så var det alldeles fullt med barnvagnar i korridoren. För att kunna ta sig in, ut, fram och tillbaka så hade det nog underlättat om man var en jäkel på att spela Tetris, för principen var nog densamma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: