Farligt att sova!

8 Maj

Vår kära, kära, underbara, älskade, finfina dotter har fått för sig att sova är något av det farligaste som finns. Det har hållt på i några dagar nu och visst det låter inte som mycket, men det är lite påfrestande. Det började med nätterna… hon totalvägrar att somna i sin säng… hon vill inte somma i min säng heller för den delen. Hon bara ligger och är arg som ett bi, sparkar och fäktar och är allmänt skitförbannad. Hon kan vara så trött så det enda som syns av hennes ögon är två smala streck, men sova är out of the question. Ligger man bredvid henne och försöker lugna ner henne så nyps hon, klöser och river. Hon gör verkligen allt i sin makt för att hålla sig vaken.
Nätterna är inte roligare heller. Hon vaknar, somnar, vaknar, somnar och jag med henne… för varje gång hon vaknar så ger hon ifrån sig ett illvrål och börjar gråta och jag flyger upp ur sängen som skjuten ur en kanon. Det är en väldigt trött mamma vill jag lova.
Som tur är så tär detta även på Siri för idag gav hon oss sovmorgon så vi vaknade inte förrän 8… vilket var ganska dålig timing för kl 10 skulle vi vara på öppna förskolan. Det var lite stressigt i morse om vi säger så…
Tyvärr håller hennes kvällsbeteende på att smittar av sig även på dagen… Tidigare var det inga problem att lägga henne på dagen, men nu har det börjat bli allt krångligare… och ju tröttare hon blir destå större tårar och högre röstresurser blir det.
Nu sitter alla mammor som redan gått igenom separationsångestfasen och suckar. Antingen igenkännande eller så tycker de att jag ska sluta gnälla och bita ihop.
Men i ärlighetens namn så är detta något nytt för oss! Siri har sovit hela nätterna sen hon var 2 månader gammal. Vi har aldrig direkt behövt gått upp på nätterna och matat och grejat så jo… detta är verkligen nytt för oss. Vi har blivit bortskämda med att vara ganska pigga föräldrar som fått sova hela nätterna och att gå från det till att helt plötsligt få sova skit är en ganska stor omställning.
Jo… lite trött är man väl…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: