Det finns inget dåligt väder, bara dåliga regnskydd

24 Jun

Det har verkligen vräkt ner hela dagen idag och tanken på att sätta foten utanför dörren har varit föga lockande. Framåt kvällsgröten så upptäckte jag att den gröten vi hade skulle inte räcka till i morgon så det var väl bäst att bege sig ut och handla… kanske lite mjölk också… och bröd (som jag för övrigt glömde).
Så efter absolut inget samarbete alls fick Siri kläder på sig. Ner för alla trapporna (gud vad jag saknar hiss och hatar att bo på högsta våning) och sen stoppa damen i vagnen. Droppade lite grann när vi fick ut så vi hann in i affären fortfarande ganska torra.
Sen så är det ju det där kruxet varje gång jag går ut… min tankegång går alltid ”ja men vi har ju ändå klätt på oss och gått ut, då kan vi lika gärna gå en promenad”, vilket i sig brukar vara jättetrevligt när det är uppehåll. Nu vräkte det ner igen så det var bara att dra på regnskyddet på vagnen och försöka ratta runt den med en hand och samtidigt hålla paraplyet över mig. Regnskyddet till vagnen lämnar dock en del att önska. Det är gammalt och har spruckit upp längs ena sidan. Jag ska få tummen ur nån dag och köpa ett nytt tänkte jag. Visst vagnen kanske blev lite blöt på sidan, men så länge Siri håller sig torr och go så får det gå.

Och i morgon blir det en tur till Borås för mig och Magnus. Siri kommer bli omhändertagen av moster medans vi håller på och städar ur vår gamla lägenhet. Vi ska lämna över den till sin nya ägare om en vecka och faktum är så är vi nog faktiskt inte helt färdigflyttade än. Det finns nog en del grejer kvar… bland annat min dammsugare! Herregud vad jag saknar den. Jag har fått låna min systers dammsugare för att få ordning på lägenheten vi flyttat in i, men nu är den verkligen i behov av en rejäl genomgång igen!
Jag fick det ganska svart på vitt tidigare idag då Siri låg på golvet och sprattlade. Hon har nämligen lärt sig att åla och vill väldigt gärna öva på denna nya färdighet. Så hon ålade runt än hit och än dit i vardagsrummet… och när jag tog upp henne så tyckte jag riktigt synd om henne, ty hon var alldeles dammig. Så ja i morgon ska dammsugaren med hem!
Jag håller tummarna för att vi blir färdiga med allt vad städning heter i morgon för jag är inte så sugen att behöva åka tillbaka en gång till för den sakens skull.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: