Ett litet busfrö

23 Nov

Vår dotter har ju som tidigare nämnt bestämt sig för att hon är på tok för stor för att sova middag. Det senaste är att hon inte heller har tid att äta. Hon vägrar öppna munnen, slår bort skeden och försöker fly från sin stol när vi sitter vid matbordet. Detta resulterar i att vid ca 15-tiden på dagen så är hon övertrött och vid 16-tiden så är blodsockret i tårna, tårarna haglar och gallskriket ekar… Och så här har det varit en stund. Vi försöker på alla sätt och vis att få henne att sova. Vi försöker även på alla sätt och vis att få henne att äta.
Idag har varit en sådan dag… Vi åkte till Lidköping lite hastigt och lustigt, mest för att komma ut, botanisera i trevliga outlets och fika. När fikan började gå mot sitt slut så började även Siris humör att göra detta och det slutade med att vi fick ganska bråttom ifrån caféet och jag fick dricka min latte på stående fot, med Siri i famnen samtidigt som Magnus och mormor packade i ordning oss så att vi var redo för att styra kosan hemåt igen.
Nästan hela vägen hem så satt Siri i bilen och skrek, grät, snyftade och hulkade. Hon var så trött så att hon inte kunde komma till ro. Det var inte förrän jag försökte mig på lite kraxigt skönsjungande som hon lugnade sig och till slut somnade. Hon ville väl inte lyssna på eländet längre och gav med sig och lät John Blund vagga henne till sömns.
Det tog ett tag även här hemma innan hon blev på bättre humör. Först verkade det lönlöst att få i henne mat, men efter ett tag så fick hon i sig en smörgås och därefter nallade hon alla kasslerbitar från min potatisgratäng. Till slut var hon på riktigt bra humör och har skojat, grejat och drog ett litet partytrick för oss… nämligen det här:

Yes det fungerar alldeles utmärkt att ha en napp i var mungipa! Det gick inte att hålla sig för skratt och jag tror att hon förstod att mamma fann detta väldigt underhållande för sen gick hon runt och tokade sig med en napp i var mungipa och såg väldigt lycklig ut.

Annonser

3 svar to “Ett litet busfrö”

  1. Frida - Militärmamman november 25, 2012 den 9:55 e m #

    Men gud så söt!!!

  2. manonlesko januari 4, 2013 den 7:22 e m #

    She’s too cute to be true 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: