Ett hem tar form

16 Jan

I morgon kommer övervåningen på huset att vara helt färdigtapetserad. Det känns verkligen fantastiskt. Det börjar se ut som rum igen! borta är alla kala gipsskivor. Huset börjar komma till liv och nu känner man en ännu större längtan av att få flytta in.
Tyvärr har vi dock varit lite tråkiga och kört väldigt mycket fondväggar, men det är mest för att det är lättast att skapa variation på det sättet. Vi BEHÖVER inte tapetsera om hela vardagsrummet när man tröttnat på tapeten man har, utan man kan lätt förnya bara genom att förändra en enda vägg. Hallen på övervåningen är det enda ”rummet” som har en enhetlig tapet och det blev så snyggt! En vit tapet med ovala medaljonger. Hallen såg genast mycket större ut. Det ser ut att vara högt i tak mycket tack vare tapeten.
På måndag startar vi operation golvläggning och då kommer det se ännu mer ut som ett hem. Förhoppningen är att få in golvet i köket och sen kunna börja montera köksskåp. Jo då vi har att göra.

Vardagsrummet

Sovrummet

Siris rum

Köket

Hallen

Nej vi är inte så modiga på färgfronten. Fondväggen i köket är väl det enda som sticker ut egentligen, men jag föredrar att inreda med färg på annat sätt, som tex med kuddar, gardiner, mattor och dylikt. Det är så mycket lättare att variera då.
Hjärnan fantiserar på högvarv just nu… Hur kommer det se ut när det är färdigt? Man har gjort sig en bild i huvudet hur man tror att det kommer att se ut på ett ungefär, men det är inte klart än och rätt som det är så kommer man på några sista-minuten-ändringar som förändrar den ursprungliga planen.
Något som vi nyligen kommit fram till är att vi ska använda oss utav bergvärme. Vi har vacklat fram och tillbaka mellan det och pellets, men nu har vi bestämt oss.
Bakom kaminen ska det komma upp ett litet ”stenparti” på väggen. Även detta är en grej som man ”värkt” fram efter många månaders betänketid. Fördelen med att ha haft så lång tid på oss med renoveringen som vi har är att man hinner tänka till både en och två gånger hur man vill ha det. En del tankar och ideér har fått skrotas för att ge plats åt nya.

Annonser

14 svar to “Ett hem tar form”

 1. A-mamman januari 17, 2013 den 8:41 f m #

  Hej, fin blogg och fina tapeter (särskilt Siris gillar jag, som inte har någon dotter)!
  Lycka till med inskolningen, det verkar ju gå kanon.

  • Sandra Lago januari 17, 2013 den 2:03 e m #

   Åh tack så jättemycket. Än så länge känner vi oss väldigt nöjda med valet av tapeter och tur är väl det, för det kostar ju en del att ångra sig 😉

 2. intecoolochoberord januari 17, 2013 den 12:48 e m #

  Vackra tapeter ni valt! Tänk inte så mycket på om man ska våga färg eller inte… Det är en smaksak och handlar mest om i vilken sorts rum man är bekväm. En ganska neutral bas är väldigt lätt att färgsätta på annat vis för den som vill. Själv älskar jag färger och ibland kanske lite mer ”vågade” val, (som Oscars randiga tak t.ex.) men idéerna över hur jag vill ha det måste växa fram över tid. Annars blir det bara fel! Processen när man känner in hur man vill ha det är enormt viktig.
  Varifrån kommer tapeten till Siris rum? Bara älskar den!

  Ha det gott!
  //Johanna

  • Sandra Lago januari 17, 2013 den 2:07 e m #

   Jo det var lite så vi tänkte… ljusa tapeter och färgsätta med annan form av inredning. Det blir så lätt att variera då.
   Siris tapet kommer från Decor Maison’s kollektion ”Spirit of adventure” och jag hittade den av en slump på Ellos. Hade inte den blekaste aning om att Ellos sålde tapeter, men det gjorde de tydligen. Tror även att den finns på större, välsorterade tapetaffärer 🙂

 3. Ama de casa januari 17, 2013 den 4:41 e m #

  Oj vad ni har jobbat på! Duktigt! 🙂

  • Sandra Lago januari 17, 2013 den 4:48 e m #

   Tackar, tackar! Vi kämpar och sliter och hoppas på inflyttning inom en snar framtid 🙂

 4. polaroidized januari 18, 2013 den 9:10 f m #

  Håller med om att hålla sig till rätt neutrala färger på de stora ytorna. Då kan man använda desto mera färg i inredningsdetaljerna. Ja du har ju sett hur det ser ut hos oss på bilder 🙂

  • Sandra Lago januari 18, 2013 den 9:21 e m #

   Men det är ett så roligt sätt att kunna variera mer på. Snygga plädar, kuddar och gardiner. Det går ju att byta i det oändliga. Tapeter är en lite dyrare historia. Då är det bra med neutrala tapeter också för jag tror att risken är mindre att man tröttnar på dem

 5. mylifemystory83 januari 18, 2013 den 8:29 e m #

  Jättefina tapeter 🙂

  • Sandra Lago januari 18, 2013 den 9:22 e m #

   Tack! Blev jättefint när de väl kom upp på väggarna. Nu börjar det se ut som ett hus igen 🙂

 6. Johnny Normark Friskilä januari 24, 2013 den 11:14 e m #

  Lite van Gogh över kökstapeten där, det är alltid snyggt!

  • Sandra Lago januari 25, 2013 den 1:27 e m #

   Ah du tänker Van Gogh’s Almond blossoms kanske? Ja det håller jag med om 🙂

 7. bloggylva januari 25, 2013 den 10:00 e m #

  Vilka härliga tapeter!
  Ska bli kul att följa din blogg!

  • Sandra Lago januari 25, 2013 den 11:21 e m #

   Tackar tackar och roligt att höra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: