Soffläge

8 Apr

Idag har vi ÄNTLIGEN fått tummen ur att beställa ny soffa. Det där med att bestämma vilken soffa man ska ha är svårare än man kan tro. Vi är väl på ett sätt rätt så fästa vid de sofforna vi redan har, men de har börjat bli lite nötta i tyget och så har vi tröttnat på färgen… och istället för 2 soffor så vill vi gärna ha en soffa + fåtölj. De sofforna vi har är ganska djupa i sitsen och det är något jag kommer att sakna. De är så välkomnande att krypa upp i, men tydligen är det väl inte modernt längre med djupa sitsar för det finns knappt att hitta nånstans.
Valet landade till slut på en sån här

Memphis från Mio. Kanske inte den mest originella av soffor, men ganska trevlig ändå. Ser fram emot den dagen då man kan sitta uppkrupen i hörnet med benen på divanen och läsa en bra bok…
Nackdelen var dock att eftersom vi varit lite sena med att beställa den så är det 6-8 veckors leveranstid och vi flyttar om 3… Så vi får vackert ta med en utav våra soffor så länge. Den andra skickas till Myrorna eller något liknande.
Herregud vi ska flytta om ca 3 veckor… 3 veckor… det är ju ingenting. Vi har hur mycket som helst kvar i huset känns det som. Nu är klinkersen i tvättstugan fogad och i morgon kan vi börja ställa in vitvarorna. I morgon skall jag även ägna mig åt att lägga färdigt klinkers i grovköket.
På övervåningen har vi idag haft hjälp av ett gäng snickare som listat övervåningen. Att sätta upp lister är ett jobb som kan vara både tålamods och tidskrävande… speciellt i vårt hus från -54 där inte en enda vägg är rak.
Annars är det faktiskt inte så mycket kvar på övervåningen som ska ordnas. Det är fönstersmygar och det sista i köket och sen så är det hyfsat inflyttningsbart. Nedervåningen däremot ser ut som kriget… och då menar jag verkligen kriget… två utav rummen där nere saknar golv helt och hallen är mer eller mindre totalt nedstrippad på allt…  Men det är ok att det ser ut som en krigszon där nere för till att börja med så är det övervåningen vi ska bo på. Rummen där nere är tänkt som kontor och extra sovrum och det är inte så högt prioriterat just nu. Huvudsaken är att övervåningen är ok.

Annonser

6 svar to “Soffläge”

 1. mylifemystory83 april 8, 2013 den 9:21 e m #

  Vilken fin soffa och vad duktiga ni är som kommit så långt med renoveringen 🙂

  • Sandra Lago april 8, 2013 den 9:22 e m #

   Tack, vi kämpar och sliter. Känns bara som att dagarna inte riktigt räcker till. Ett dygn skulle behöva ha 48 timmar istället för 24 🙂

 2. Petra april 8, 2013 den 10:20 e m #

  Härligt! Det roliga är att tre veckor annars känns som en evighet men när man är mittuppe i flytt och/eller renovering så känns det närmare 🙂 Lycka till!

  • Sandra Lago april 8, 2013 den 10:22 e m #

   Tack, jo tiden bara försvinner och man hinner inte göra hälften utav alla saker som man förutsätter. Det är bara till att kämpa på 🙂

 3. Randiga Tankar april 11, 2013 den 10:54 e m #

  Vad lustigt. Vi har nästan exakt samma soffa från Mio, fast den hette ngt annat när vi köpte den. Vi la till en fotpall/extra sits på andra sidan så man kan få som två divaner.
  Bra köp har ni gjort! 🙂

  • Sandra Lago april 11, 2013 den 11:02 e m #

   Tack vi håller tummarna för att det är ett bra köp. Inte så lätt att bara provsitta en liten stund i affären och sen hoppas att man blir nöjd, men det är snygga soffor i alla fall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: