1½ år

10 Apr

Vid det här dagset för 1½ år sedan så var jag inte så kaxig där jag låg och svettades i förlossningsrummet och försökte klämma fram något som kändes som en medicinboll. Bollen visade sig vara en liten Siri som håller på och bli på tok för stor, på tok för fort.
Detta är damen i ett nötskal:

 • Älskar sång, dans och musik och sjunger mer än gärna. På repertoaren finns bland annat ”Bä bä vita lamm”, ”Imse vimse spindel”, ”Blinka lilla stjärna”, ”Lilla snigel” och ”I ett hus vid skogens slut”.
 • Protesterar alltid när man ska lämna på dagis, men tystnar så fort mamma eller pappa kommer utom synhåll. Allt för att ge oss dåligt samvete. Är inte speciellt sugen på att gå ifrån dagis på eftermiddagarna då det är himla skoj att vara där.
 • Hatar att åka bil. Det är det värsta som finns då hon börjar sparka och skrika när man ska sätta henne i bilen. Varje biltur ser ut som ett kidnappningsförsök.
 • Favoritmaten är falukorv och makaroner. Det mesta i köttväg slinker ner. Tycker om att plocka majs och äter det nästan som om det vore godis.
 • Pratar mycket. Inte allt man kan förstå, men det är inte ofta som munnen vilar. Ord hon kan säga är bland annat mamma, pappa, momoo (mormor), bijen (bilen), Pia, Olle (Ibland Olla), boll, banjan (banan), kom, meja (mera), lampa, ähöh (äpple), bomma (blomma), myja (myra) och så självklart nej… Det är mycket som är nej nu.
 • Är väldigt sugen på att ut och gå och utforska världen. Att vara utomhus är jätteroligt, speciellt när man besöker lekparken.
 • Har en ovana att ta till tänderna och bitas när hon blir frustrerad och inte får som hon vill.
 • Pussas med vidöppen mun…. det blir blött…
 • Favoritleksaken är och har nog varit sen hon var 6 månader, en gosedjursbulldog från Ikea. Den går hon gärna och bär runt på och den ligger alltid med i sängen när hon ska sova.
 • Är ett litet tekniksnille som gärna pillar med mobiler, datorer och ipads. Det värsta är att hon verkar ha rätt så bra koll på vad hon gör.
 • Siri älskar Sofia den första. Ett teknad serie om en helt vanlig tjej som en dag blir en prinsessa som visas på Disney Junior. Varje gång detta visas på tv så sitter hon som ett litet ljus och tittar med stort intresse. Hon som annars har svårt för att sitta still.

Detta är Siri 1½ år gammal. En alldeles underbar liten tjej.

Annonser

8 svar to “1½ år”

 1. mylifemystory83 april 10, 2013 den 8:48 e m #

  Så söt hon är 🙂 vilken rolig beskrivning du gjort av din dotter och på saker hon gillar. Hon verkar ha en del gemensamt med min son:) Skönt att höra att det går bra på dagis, tycker oxå att tiden går alldeles för fort:( hoppas att ni får en fortsatt trevlig kväll 🙂

  • Sandra Lago april 10, 2013 den 8:51 e m #

   Det är liksom Siri i ett nötskal 😉
   Kram på dig!

 2. tantmian april 10, 2013 den 9:16 e m #

  Låter underbar!!

  Här hemma har vi en tjej på 5mån. Jag ser fram emot att få lära känna hennes personlighet 🙂

  • Sandra Lago april 10, 2013 den 9:29 e m #

   Det är en spännande och innehållsrik resa du har framför dig 🙂

 3. polaroidized april 11, 2013 den 7:07 e m #

  Grattis Siri! Såååå söt!

  • Sandra Lago april 11, 2013 den 8:14 e m #

   Liten börjar bli stor! Kan inte förstå vart tiden tar vägen. Har suttit och varit jättenostalgisk och tittat på bilder från när hon var bebis.. känns så längesedan 🙂

 4. The Sotiriou Family april 20, 2013 den 10:31 f m #

  Hej! Vilken söt liten prinsessa hon är, din Siri!

  • Sandra Lago april 20, 2013 den 9:13 e m #

   Tack! Jag kan ju inte göra annat än att hålla med 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: