ALIVE!!!

15 Maj

Nej bloggen har inte gått i graven, men däremot gått i vila lite temporärt pga flytt, uppackning av lådor, iordningställande av ett nytt hem, aklimatisering, sjukdomar och lite annat smått och gått som kommit ”ivägen”.
Flyttlasset till huset gick den 27/4 och det gick hyfsat smidigt. Vi var några st som packade, packade upp, flyttade och bar. Syster yster fick äran att agera barnvakt åt Siri så att hon skulle slippa det värsta flyttkaoset. På kvällen så insjuknade Siri och blev rejält dålig med 40 graders feber och det var ungefär så den kommande veckan såg ut. Riktig otur att det skulle hända mitt i flytten. Att vara sjuk när man är liten är aldrig lätt och än svårare blir det när man helt plötsligt befinner sig i en främmande miljö. Detta resulterade i att jag mer eller mindre gick runt och bar på henne från söndag till torsdag. Det var tryggast i mammas famn och jäklar i min låda att det kändes i ryggen efter den veckan.
Jag tror dock att den värsta omställningen är avklarad för oss alla och nu känns det mer och mer som ett hem. Självklart finns det massor kvar att pyssla med på övervåningen, men det är fullt beboligt och funktionellt och har nu börjat bli riktigt trivsamt.
Vi hade en himla tur som fick soffan som vi beställt lite tidigare än vad som var tänkt och den är helt enkelt underbar. När den först hamnade i vardagsrummet så tänkte jag ”Hjälp, den äter upp rummet”, för den såg överdimensionerad ut, men nu när den har stått här i snart en vecka så känner jag att den mer och mer har en plats i vårt hem. Sen att den är otroligt bekväm att fläka ut sig i är ju bara ett plus.
Siri råkade ut för en liten olycka mitt i allt kaos här hemma och stöp med huvudet före ner i en flyttlåda. Tydligen var innehållet i lådan ganska spännande och vips så stack det bara upp ett par ben ur lådan. Vi hade en himla tur då ena hörnet på lådan träffade precis under ögat. Jag vågar knappt tänka på hur det kunde gått om hörnet träffat 1 cm högre.

Tur i oturen att det gick som det gick och det var en mycket ledsen tjej som behövde tröstas.
Men mitt i alla små olyckor och sjukdomar så har vi även hunnit med att vara ute och njuta en hel del. Även om vädret varit lite upp och ner så har det varit några dagar som varit angenämare än andra. Vi har varit i lekparken, botaniserat i trädgården, sprungit runt och plaskat i vattenpölar och framförallt grävt. Hink och spade är en himla käck uppfinning.

Vår trädgård består just nu  mestadels av sten, mossa och ogräs, men en och annan blomma kan man hitta.
Bilder på hus och hem kommer lite längre fram. Måste dona och greja lite mer först.

Annonser

6 svar to “ALIVE!!!”

 1. Lina maj 15, 2013 den 10:14 e m #

  Skönt med ett livstecken! Jag är typen som lätt oroar mig så skönt att höra att ni börjar komma iordning!

  • Sandra Lago maj 15, 2013 den 10:15 e m #

   Tack, jo då vi lever och mår bra. Det var inte förrän förra veckan som vi fick bredband installerat i huset och att sitta och blogga på telefonen kändes… nja inte så prioriterat. Då hade jag nog blivit idiot på kuppen 😉

 2. Terra Nova maj 16, 2013 den 9:15 e m #

  Grattis till nya hemmet 🙂

 3. mylifemystory83 maj 16, 2013 den 10:29 e m #

  Så skönt att flytten är över nu:) hoppas att Siri mår bättre nu, och att blåmärket försvinner snart. Det går fort med de små, det händer ngt varje dag känns det som . Roligt och höra att ni trivs i det nya hemmet och med den nya soffan:)

  • Sandra Lago maj 18, 2013 den 8:33 e m #

   Det är himla skönt att vara på plats och inte behöva ta hand om 2 hem längre 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: