En minisemester för tre

24 Jul

Tidigt i måndags morse packade vi in oss i vår lilla bil i äkta Svenssonstil för att bege oss iväg på en liten minisemester till Malmö.
Det var med lite blandade känslor man satte sig i bilen, ty vår dotter är en fri liten vilja som ogärna tyglas av bälten, selar och andra frihetsberövande prylar, utan mår som bäst när hon får springa runt utan större restriktioner. Så är ju inte fallet när man skall åka bil. Speciellt inte när man ska åka så långt som ända ner till Malmö. Vi räknade kallt med högljudda prosterter och krokodiltårar, men faktum var att dessa uteblev. Resan gick mot alla odds förvånansvärt bra. Vi tog små bensträckare lite här och där.

Lite glass fungerar alldeles utmärkt utmed en utav alla rastplatser som kantar vägen till Skåne. Lite chockad blev jag då Siri aldrig visat något som helst intresse för glass tidigare då hon tyckt att det varit på tok för kallt för att äta. Förvisso var temperaturen rätt så hög den dagen så då gör man kanske vad som helst för att svalka sig.
Väl i Malmö så besökte vi Ribersborgs strand. Tanken var väl egentligen int att bada, utan mer att komma ut till vattnet där det fläktade och svalkade för det stod mer eller mindre still i luften. Siri badade ändå. Egentligen skulle hon bara doppa fötterna och promenera utmed strandkanten med pappa, men råkar man då snubbla så att man doppar hela sig i plurret, ja då kan man väl lika gärna bada. Blöt men lycklig liten tjej.
Hotellet var lite sisådär. Vi tog Scandic av den enkla anledningen att det är barnvänligt och det är det ju förvisso, men vi hade kanske lite otur med vårt val då standarden var lite klen, men det fick duga. Vi lyckades dock få det uppgraderat från två enkelsängar till en dubbelsäng och Siri fick en egen säng att sova i. Rummet låg på 17:e våningen, något som roade damen då det blev en himla massa hissåka av (åka hiss är spännande grejer).
På tisdagen kastade vi i oss frukosten och styrde kosan till Helsingborg. Någon (jag nämner inga namn för ni vet redan vem jag pratar om) blev helt salig när hon såg alla båtarna i hamnen. Än mer salig blev hon när vi berättade att vi faktiskt skulle åka båt minsann.
Det känns som en ganska acceptabel båttur (även för en annan) för att ta sig till Danmark. Det tar ju bara 20 minuter och så är man framme.

En utav anledningarna till att vi åkte till Danmark var för att gå på Den Blå Planet (Danmarks akvarie), men när vi fick reda på att kötiden bara för att köpa biljetter var 45 minuter så la vi ner de tankegångarna och åkte vidare in till Köpenhamn.
Oj vad jag älskar Köpenhamn! En helt underbar stad på alla sätt och vis. Shoppingen är ju underbar, många vackra byggnader att titta på och även väldigt god mat. Något som jag finner fascinerande är Köpenhamnbornas relation till sina cyklar. Det är säkert nordens mest cykelvänliga stad och detta märks då ALLA cyklar och det finns en cykelaffär i varje hörn. De tar verkligen det här med cykling på allvar.

Vi begav oss även ut på jakt. Jag visste att någonstans i Köpenhamn så skulle det finnas en Disneystore. Vägen dit var lång. Inte mätt i kilometer, men strapatserna var många då det var en dam som inte skulle åka i vagnen, inte heller gå själv, tröttnade på att rida på pappas axlar efter några minuter och allting var bara pest och pina. Vi tågade på ändå. Vi skulle dit och jag hade på känn att det skulle vara värt det. Det var det.
Vi trängde oss in på Disneystore med vad som kändes som Köpenhamns alla barnfamiljer och lite till, men efter en liten stund så gav mitt sökande resultat och jag överlämnade en Sofiadocka till Siri. Hon tittade först på dockan lite förbryllat, men när väl poletten trillade ner och hon såg vem dockan föreställde så blev hon helt salig. ”Fiiiiaaa, Fiiiaaaaaa, Fiiiaaaa” var det enda man hörde. Den dockan föll i mycket god jord och de har varit in i de närmste oskiljaktiga sen dess.

Kan tillägga att resten av vistelsen i Köpenhamn gick som smort då vi helt plötsligt hade en liten ängel som satt i vagnen. Undrar just hur detta kom sig?
Idag botaniserade vi en sväng på Emporia innan vi så sakterliga började röra oss tillbaka mot lilla Trollhättan igen. Det där med ”borta bra, hemma bäst” stämmer verkligen. Äen om det varit väldigt trevligt att bege sig ut och se sig omkring så är det alltid lika skönt att komma hem igen. Efter att ha packat upp vårt bagage, en tur till affären och en låååååång dusch så är det dags att sova i egen säng igen.
Godnatt allihopa!

Annonser

4 svar to “En minisemester för tre”

 1. lindami73 juli 25, 2013 den 10:25 f m #

  Köpenhamn är en riktigt härlig stad att vistas i 🙂

  Härligt att resa och allt gick bra!

  Ha en fin dag idag!

  • Sandra Lago juli 25, 2013 den 8:57 e m #

   Ja tack resan var verkligen toppen! Underbart att få komma iväg en liten sväng och bara glömma bort alla livets måsten 🙂

 2. intecoolochoberord juli 26, 2013 den 12:23 f m #

  Mysig tripp 🙂 Och grattis till att det gick fint med resandet. Kan ju vara en riktig pain med små järnviljor i bilen!
  Ha en trevlig helg!

  • Sandra Lago juli 26, 2013 den 9:03 f m #

   Tack tack det gick verkligen över förväntan och kan rent av tänka mig att göra om det 😉
   Välkommen tillbaka till bloggosfären! Håller tummarna för mer bebisbilder inom en snar framtid 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: