Bättre sent än aldrig

10 Aug

Såååååå jag ämnade skriva ett inlägg för ungefär en vecka sedan, men tiden bara försvann. Jag har inte legat på latsidan, men bara haft lite mycket att göra.

I fredags förra veckan passade vi på att fira bröllopsdag. Egentligen inträffar den den 5:e augusti, men eftersom vi var lediga den 2:e och hade barnvakt så passade vi på då.
7 år. Så länge har vi varit gifta. Vi har inte haft ihjäl varandra än, så nåt rätt måste vi göra. Måste dock erkänna att själva bröllopsdagen i sig var en liten prövning då Siri skulle sova borta för första gången.
Originalplanen löd så här:
-Lämna Siri hos moster
-Åka till Göteborg
-Äta middag på restaurang
-Gå på bio
-Åka till moster och hämta Siri

Det första stämde ju. Sista punkten ändrade sig efter lite hintar från kära moster att Siri kunde ju faktiskt sova hos dom.
Sagt och gjort. Siri lämnades hos moster och mamma Sandra åkte därifrån med hjärtat i halsgropen och separationsångest. Jag vet ju att Siri har det hur bra som helst hemma hos sin moster, utan det var snarare mig det gick nöd på.
Vi kom iväg till Göteborg, käkade middag på Danilo och tittade sedan på en barbröstad Hugh Jackman i The Wolverine.
Det var första gången på nästan ett år som vi varit ute på tu man hand och trots saknaden av den lilla krabaten så var det riktigt mysigt att bara njuta av varandras sällskap. Kvällen avslutades med en promenad i sommarvärmen.

Och denna veckan rullade vardagen igång med jobb och dagis, dock blev det lite mjukstart för oss allihopa för på onsdagen tog vi ledigt och åkte till Liseberg tillsammans med mormor och moster Pia med familj. Siri fattade snabbt galoppen med alla åkattraktioner och var nog den som åkte mest av oss. Tyvärr var vi där på en dag då resten av Sverige också befann sig där, så det var ju köer därefter, något som den lilla damen hade väldigt liten förståelse för. Varje kö blev en mindre fight. Det sparkades lite granna, skreks och protesterades. Det är inte lätt att stå i kö, men när man väl fick åka så var livet lite lättare.

Hemmavid fortsätter renoveringarna. Det gipsas, spacklas och målas på nedervåningen. Mitt kvällsprojekt det senaste har varit att måla en vägg. I vår hall på nedervåningen har vi en vägg som är helt i tegel. Gult tegel… Passar inte så bra in med resten av visionen för hallen så den stackars väggen får helt enkelt byta färg. Låter kanske inte så märkvärdigt att måla en vägg, men att måla på tegel är f-n inte kul nånstans.

Det tar tid, det är många skrymslen och vrår färgen ska leta sig in i. Att teglet är mönstrat gör inte saken lättare. Kan avslöja att väggen är inte helt klar än. Det ska på en strykning till och jag bävar för det redan. I bakgrunden skymtar det framtida kontoret.
Så att…. vi har att göra….

Annonser

8 svar to “Bättre sent än aldrig”

 1. FrkNilsson augusti 11, 2013 den 6:44 e m #

  Andra strykningen borde gå lättare, då har du täppt igen nästan alla porer! Annars är tegel en riktig bitch, så jag avundas dig inte, kanske kan kalla in dig om det någon gång skulle behövas? Nu har du ju vanan inne så att säga 😉

  • Sandra Lago augusti 11, 2013 den 8:43 e m #

   Haha slipper jag så är jag glad. Förhoppningsvis är detta första och sista tegelväggen jag någonsin målar 😉

 2. A-mamman augusti 11, 2013 den 10:01 e m #

  Snyggt med vitmålat tegel!
  Och skönt med lite barnfritt firande.

  • Sandra Lago augusti 12, 2013 den 12:59 e m #

   Ja ibland måste man få komma iväg på tu man hand. Det var ju trots allt ett år sedan sist 😉

 3. lindami73 augusti 11, 2013 den 10:14 e m #

  Vitt är sååå snyggt!

  🙂

  • Sandra Lago augusti 12, 2013 den 1:00 e m #

   Hallen som redan är ganska ljus, blev helt plötsligt ännu ljusare 🙂

 4. Lina augusti 12, 2013 den 8:51 e m #

  Vi har också haft fullt upp… och väntar på att lämna Bäbisen till barnvakt så att vi kan få en kväll själva. Det är inte lika enkelt att bara ge sig iväg längre. =)

  Så snygg väggen blir!

  • Sandra Lago augusti 13, 2013 den 2:44 e m #

   Men på något sätt blir de där kvällarna lite extra speciella eftersom de är sällsynta. Jag tror man tar till vara på dom på ett helt annat sätt än man skulle gjort annars 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: