Göteborg tur och retur

25 Jan

Igår var Magnus dagen till ära ledig och vi tog ett hipp som happ beslut att hitta på något skoj hela familjen och styrde kosan mot Göteborg. På dagens agenda stod ett besök på Universeum och Siri verkade minst sagt glad över att få åka och titta på fiskar. Vägen till Universeum var dock lång. Väldigt lång. Hela 300 meter bort från entrén parkerade vi, men i den bitande kylan och med en liten tjej som skulle stanna och kolla på varenda spårvagn som åkte förbi, så kunde vi lika gärna ha parkerat 1o mil ifrån. Det var kallt!
Väl inne på Universeum blev det inte så värst mycket varmare med tanke på att ”utställningen” börjar i norra Sverige och där det är minst sagt kallt. Vi tyckte ju att vi hade varit förnuftiga som hade hängt av oss jackorna och overall i ett förvaringsskåp, men tji fick vi där vi gick och huttrade och hade helt plötsligt väldigt bråttom att ta oss till de mer tropiska delarna av Universeum.
Som tur var så blev det varmare, näsan slutade rinna och den frostiga andedräkten uteblev. Istället klev vi in bland alla akvarier och kollade på fiskarna.

Siri var helt tagen och sprang runt till de olika akvarierna och kollade på hajar, sjöstjärnor och ”nemofiskar” och tyckte det var väldigt spännande. Det finns en speciell ”bassäng” som man kan stå och titta ner i där det simmar runt en rocka bland annat. Den gör sina aerovarv runt, runt och om man är riktigt snabb så kan man hinna klappa den när den far förbi. Den gjorde ett väldigt stort intryck på Siri (som för övrigt är helt såld på filmen Hitta Nemo) och tyckte det var väldigt spännande att se en fisk som hon kände igen. Vi hade lite svårt att slita henne från rockan, men efter ett tag så skuttade hon iväg i jakt på nya äventyr.

I den tropiska delen fanns det mycket spännande att titta på. Djuren springer/flyger runt fritt och för en liten tjej på 2 år så är det väldigt spännande. Vi bekantade oss med både fåglar och apor. Aporna var väldigt spännande och om Siri hade fått välja så hade hon nog plockat med sig en liten apa hem. Själv höll jag på att få en stor Tukan i huvudet som kom flygande på fasligt låg höjd.

Och för en tjej som tycker om att springa och pilla på precis allt hon kan komma över så var experimentavdelningen perfekt, om än lite klent utrustad för den yngre publiken. Vi hittade hur som helst ett stort bord fyllt med såpa och till slut stod hela vår lilla familj och blåste bubblor.
På utvägen kämpade vi oss igenom giftshoppen då det var en liten tjej som envisades med att hon skulle ha ett gosedjur som såg ut som en ”nemofisk”. Saken är den att damen i fråga har så mycket gosedjur så det är inte klokt så vi fick försöka finta bort den stackars fisken och skynda oss ut innan hon upptäckte att den låg kvar i butiken.
Det tar på krafterna att vandra från norra Sverige till tropikerna i söder. Siri somnade gott i bilen efter dagens äventyr och även vi kände att vi hade fått nog för en dag.
Och för alla er som ännu inte varit på Universeum, åk dit! Jag är 30+ och tycker ändå att det är himla mysigt att gå runt där inne och drömma sig bort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: