Mammas stolthet

10 Apr

I förregår när det var läggdags så var det en liten dam som skulle ”pjöva att klättja i sängen själv”. Efter ett halvhjärtat försök så konstaterade hon att det gick inte. Hon behövde en, som hon uttryckte det ”säng föj stoja flickoj”. Mamma och pappa fick nästan order om att sagda säng för stora flickor skulle införskaffas. Sagt och gjort. Dagen efter åkte vi och införskaffade en ny säng. Spjälsängen fick flytta tillbaka in till vårt sovrum och vips så kändes det som om rummet krympte med flera kvadrat.
I Siris rum flyttade det in en ny säng och när vi väl hade monterat ihop den (med lite för mycket hjälp från Siri), bäddat och gjort i ordning så var det en liten dam som skulle provligga i den. Samtidigt som hon kröp ner under täcket så kuttrade hon. Hon gör det. Så fort det är något som hon tycker om eller som är mysigt så kuttrar hon.

Och idag har Siri varit ledig från förskolan då det vankades besök på BVC för 2½-års kontroll. Jepp! Idag blev min stora tjej 2½. Vid det här dagset för 2½ år sedan så låg jag nog och tiggde om att få en stekpanna eller något annat hårt i huvudet.
Men i ärlighetens namn så är det rätt mysigt med BVC besök. Man får chansen att känna sig lite extra stolt över sin avkomma. Susanne (sköterskan) bekantade sig med Siri genom lek och frågor och tyckte att Siri hade ett väldigt rikt ordförråd. Allting var frid och fröjd tills det var dags för att väga och mäta. Väga gick bra, men Siri vägrade att ta av sig kläderna, så vi fick vackert väga med kläderna på.
Mäta gick inte alls… Av någon anledning blev Siri jätteledsen när vi försökte mäta henne så Sköterskan gjorde en uppskattning av längden. Jag som var så nyfiken på hur lång hon är! Hon är lång för sin ålder och jag var jättenyfiken på hur många centimeter det rörde sig om. Tji fick jag.
Men allt annat gick som smort och när man är duktig får man välja en leksak i lådan. Det blev en sladdrig, lila ödla som har fått följa med överallt idag

Annonser

3 svar to “Mammas stolthet”

 1. FrkNilsson april 11, 2014 den 8:26 e m #

  Blev det en trollsäng tillslut alltså? Hur gick natten?

  • Sandra Lago april 11, 2014 den 9:10 e m #

   Natten gick kanon! Det är en väldigt stor 2 1/2 åring som sover i en stor säng 🙂

   • FrkNilsson april 12, 2014 den 5:37 e m #

    Åh vad skönt! Hejja Siri!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: