Ge mig något substansiellt

17 Jun

Jag var lite lässugen härom dagen och böcker är något det var väldigt längesedan jag ägnade mig åt (tyvärr). Jag har inte läst en bok sen jag väntade Siri och med tanke på att böcker varit ett ganska stort intresse innan så är det med lite sorg i hjärtat när jag inser hur längesedan det var jag höll i en bok.
Tidningar är ett medium som känts mer lättillgängligt på senare när tiden inte alltid räcker till. Svårigheterna med tidningar är att hitta någon som fångar intresset.
Med tanke på att min blogg blivit en näst intill renodlad mammablogg så borde jag vara en perfekt kandidat till tex ”Vi föräldrar” och jag måste erkänna att jag en gång i tiden har prenumererat på den. Tyvärr tycker jag att det är en ganska enformig tidning då det känns som om huvudfokuset ligger på småbarnstiden. Sen finns ju även andra föräldratidningar som ”Mama”. Kan inte påstå att den tilltalar mig så mycket då det känns som om barnet lyfts fram som någon form av accessoar.
Vissa ytligheter tycker jag om. Jag tycker det kan vara trevligt att läsa om både mode, smink, inredning och trender (trots att jag är den otrendigaste människa som gått på denna jord), men detta får gärna utgöra lite mindre inslag i tidningen. Hur som helst så försökte jag stilla mitt lässug med ”Plaza Kvinna” och var ganska besviken på mitt inköp för det kändes som om jag hade lagt ut 50:- på ingenting. Det fanns ingen som helst substans. Varför är det så svårt att hitta en tidning för tjejer/kvinnor som har ett läsvärde?
Min absoluta favorittidning köper jag oerhört sällan för det är en importtidning som med andra ord är dyr. Dessutom är det faktiskt en herrtidning och även Magnus tycker om att läsa den. Visst man får stå ut med en och annan halvnaken tjej (nja ok kanske inte halvnaken, men en hel del underkläder), men står man ut med det så har man en riktigt bra tidning. Tidningen jag pratar om är faktiskt brittiska GQ. Stor tidning med många intressanta reportage som behandlar allt från mode, shopping, resor, politik, samhällsfrågor och gud vet allt.
Min fråga är nu, varför är det så oerhört svårt att komma med en motsvarande tidning som riktar sig till kvinnor? Varför är många tidningar för kvinnor så innehållslösa?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: