Välkommen till världen Ville

3 Sep

Så den 21:e augusti var det dags för igångsättning då jag gått över tiden med 2 veckor. Måste säga att det där med igångsättning är inget jag rekommenderar, men det är ibland ett nödvändigt måste. Värkarna startade ganska omgående efter att de satte in en ballongkateter och därefter hände inte så mycket mer förrän dagen därpå då det var dags att ta hinnorna. Efter lite värkstimulerande dropp som var lite FÖR effektivt så gick det jäklar i mig undan. Fick lustgas och även denna gången försökte jag pressa den stackars masken genom huvudet. Hade ett jättefint blåmärke över näsryggen efteråt. Efter att knappt ha tid att lägga ner lustgasmasken förrän nästa värk kom, blev det dags att tigga EDA. Den första narkosläkaren som var där gav upp efter två försök. Han lyckades inte få effekt på EDA’n och slutligen fick han kalla in en annan narkosläkare som även hon fick göra några försök. Detta resulterade i jag vet inte hur många nålstick i ryggraden och ett jättesaftigt blåmärke, men till slut lyckades hon få till nån form av bedövning. Denna hann jag njuta av i ca 10 minuter och då satte krystvärkarna igång.
Inte kunde jag då ana vilken bjässepojk det var jag försökte klämma fram. Vi gjorde en viktskattning på honom nån vecka tidigare och då trodde de att han skulle väga ca 3500g vilket lät rätt normalt, men jag fick en chock när det visade sig att pojken vägde 4908g och var 56 cm lång. Den 22:e augusti kl 14.09 såg han dagens ljus, även han precis som storasyster med navelsträngen ett varv runt halsen.
Så alla kläder man hade med sig i storlek 50 var på tok för små. Han blir 2 veckor i morgon och har redan storlek 62. Känns som om jag har fått en bebis som var 1 månad gammal med en gång.
Efter mycket om och men så lyckades vi bestämma oss för ett namn innan vi lämnade BB. Det blev till slut en Ville.
Storasyster är sisådär imponerad. Ena stunden är Ville världens sötaste bebis och nästa stund är han världens dummaste. Det är nog inte lätt att helt plötsligt inte ha all uppmärksamhet längre och att behöva dela mamma och pappa med någon annan. Jag tror inte riktigt hon förstått sambandet än att vi inte bara är hennes mamma och pappa längre, utan även Villes.
Så tvåbarnslivet har inte varit helt friktionsfritt här hemma. Sen att Ville började livet med magknip i mängder och mycket skrik och gråt har inte gjort saken lättare. Då går det inte att släppa allt man har för händerna för att ta hand om en storasyster som känner sig åsidosatt.
Har man aldrig haft dåligt samvete förr så har man det definitivt nu.
Man får trösta sig med att det är en period och att det kommer att plana ut så småningom för oss allihopa. Men nu är vår lilla familj äntligen komplett!

Annonser

14 svar to “Välkommen till världen Ville”

 1. Glenn Glicko Andersson september 3, 2014 den 5:03 e m #

  Stort grattis!

 2. FrkNilsson september 3, 2014 den 6:41 e m #

  Stoort grattis till en supersöt kille!! Första tiden är tuff, men de söta dagarna man har emellanåt är värda mer än allt smör i mörkaste Småland! Håll ut, kommunicera, och den dagen det funkar – lämna över lillebror till pappa och läs nattsagan för storasyster 🙂

  • Sandra Lago september 3, 2014 den 10:46 e m #

   Tack, tack! Jo lillebror har allt varit en hel del hos pappa, för Siri har varit lite anti pappa det senaste. Bara mamma som gäller och då får man göra lite uppdelning för att få det att fungera.
   Ser fram emot den dagen då det är ”vardag” igen 🙂

 3. Babyblueeye? september 3, 2014 den 7:08 e m #

  Uuuunderbart!! Grattis!! ❤️ Jag har tänkt på er! Trodde det inträffat nåt, då du inte bloggat om lillen! Pjuh… Att allt är ok med er, om än lite jobbigt just nu! Grattis än en gång!!👍

  • Sandra Lago september 3, 2014 den 10:48 e m #

   Tackar! Allt har gått fint, men tiden till att sätta sig framför datorn och blogga har varit minimal tyvärr. Lille Ville trivs bäst i famnen och då blir det så knepigt att skriva 😉

 4. mylifemystory83 september 3, 2014 den 8:49 e m #

  Grattis till eran fina pojke, han är underbar:) det är tufft nu i början men det blir bättre om någon vecka, tills ni kommit in i lite nya rutiner och ni lärt känna eran fina prins:)

  • Sandra Lago september 3, 2014 den 10:51 e m #

   Tack, tack! Jo man måste påminna sig själv om att han är knappt två veckor gammal. Ser dock fram emot att det ska bli ”vardag” igen och alla rutiner fallit på plats 🙂

 5. lindami73 september 4, 2014 den 7:09 e m #

  Grattis till en väldigt söt Ville 🙂

 6. Lina september 4, 2014 den 9:48 e m #

  Grattis! Kul att höra att allt gått bra ändå! En väldigt fin ”bjässepojk”! 😊 Förstår att det inte blir många lugna stunder nu och att det är en stor inställning, inte minst för Siri. Men härligt med lite större familj!! 😄

  • Sandra Lago september 4, 2014 den 10:16 e m #

   Tack! Jo det är verkligen annorlunda att vara tvåbarnsmor. Lite chockartat, men vi kommer nog landa i det hela snart 🙂

 7. The Sotiriou Family oktober 8, 2014 den 9:37 e m #

  Grattis! Vilken fin och rejäl lillebror ni har fått!
  Jag inser att jag har varit dålig på att följa dig sedan jag slutade blogga, men det får det bli ändring på!

  • Sandra Lago oktober 11, 2014 den 9:54 e m #

   Tack tack! Tyvärr är bloggen inte så mycket att följa just nu då tid har blivit en lyxvara 😉
   Sällan man har tid att sätta sig och skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: